Bulevar Arsenija Čarnojevića 166,
Novi Beograd

Pozovite nas za konsultacije
011 40 64 100
061 66 31 555

SISTEMI ZAŠTITE

VIZUELNA INSPEKCIJA

MENI

VIZUELNA INSPEKCIJA PROIZVODA

Firma Online IT bavi se izradom namenskih rešenja za automatsku vizuelnu inspekciju, prema konkretnim potrebama klijenta. Možemo vam ponuditi inspekcijske sisteme zasnovane na konvencionalnoj i tehnologiji mašinskog učenja. Na tržištu postoji ponuda sistema različitih proizvođača koja su unificirana za određenu proizvodnu granu, ali često se ne mogu kao takva integrisati u proizvodni process. Za Vas vršimo projektovanje i izradu elektronsko - mehaničkog sklopa prema vašoj proizvodnoj traci, kao i izradu namenskog softvera u skladu sa vašim zahtevima.

Sklop za uzorkovanje slika proizvoda sa ulazno izlaznim periferijama

Po potrebama klijenta izrađujemo sklop za uzorkovanje slika proizvoda putem odgovarajućih kamera i osvetljenja u integraciji sa fotoćelijama ili drugim detektorima pozicije, kako bi se slika proizvoda dobila u pravom trenutku, tako da bude pogodna za softversku obradu.

Softver po meri klijenta

Sastavni deo proizvoda koje možemo ponuditi klijentima čini mašinski i korisnički softver integrisan sa glavnim računarom i mikroprocesorskim kontrolerima za obradu ulaznih i izlaznih signala (uslovno zaustavljanje proizvodne trake, aktivacija uređaja za uklanjanje defektnog proizvoda i slično).

NVIDIA graficki procesori

Uz pomoć NVIDIA grafičkih procesora koje koristimo u izradi svojih uređaja, uz pomoć industrijskih kamera brzine i preko 50 frejmova u sekundi sa namenski izrađenim LED osvetljenjem možemo ispratiti i brze proizvodne trake sa obradom podataka u realnom vremenu.

Mašinsko učenje

Tehnologija mašinskog učenja obezbeđuje detekciju kompleksnih grešaka na proizvodima. U određenim slučajevima može se korisititi i tehnologija pozitivnog uzorka, gde se odstupanje od poznatih vizuelnih parametara klasifikuje kao greška. Kod ovog pristupa, moguće je otkriti greške koje se jako retko pojavljuju u proizvodnom procesu ili skup različitih grešaka koje odsutupaju od zadatog skupa vizuelnih karakteristika pozitivnog uzorka.

Sistem detekcije grešaka na sirovom crepu

Sistem je sa naše strane osmišljen i projektovan za potrebe firme Wienerberger u fabrici crepa u Kanjiži. Ideja klijenta je bila rano otkrivanje serijskih grešaka u ranom stadijumu proizvodnog procesa, kako bi se izbegli nepotrebni gubici i smanjenje proizvodnog kapaciteta nastalog usled istih. Sistem je realizovan tako da snima svaki komad na proizvodnoj traci in a pojavu greške vizuelno i zvučno ovavesti operatera, kako bi zaustavio traku i otklonio uzrok nastale greške.

Način rada sistema

Slike crepa sa trake se uzorkuju putem kamere i fotoćelije u kombinaciji sa blic LED osvetljenjem. Kada komad dođe u odgovarajuću poziciju u zamračenoj komori, fotoćelija istovremeno okida blic i kameru, kako se dobija statična slika crepa koji se kreće, pogodna za grafičku obradu. Slika se softverski koriguje, tako da se eliminišu varijacije u položaju i uglu komada. Takva slika se šalje na processor NVIDIA grafičke karte, koja istu upoređuje sa modelom utreniranim na slikama grešaka i vrši detekciju i lokalizaciju greške. Dalje računar vrši komunikaciju sa mikroprocesorom za aktiviranje zvučno svetlosne signalizacije.

Sigurnost vaše porodice nema cenu!

Sigurnosni sistemi za Vaš dom i poslovni prostor

Sigurnosni sistemi

10 godina sa Vama!