Bulevar Arsenija Čarnojevića 166,
Novi Beograd

Pozovite nas za konsultacije
011 40 64 100
061 66 31 555

BLOG

Senzor loma stakla

BLOG

03.05.2020

Senzor loma stakla

Kako radi senzor pucanja stakla?

Senzor pucanja stakla pruža dodatni sloj zaštite tako što prati zvuk i/ili vibracije. Ovi uređaji se aktiviraju šok talasima ili od samog zvuka koji potiče od razbijanja stakla. Detektor pucanja stakla je najbolje koristiti na objektima sa velikim staklenim površinama (prozorima) i/ili kliznim vratima. Imaju ograničen opseg i obično se zahteva instalacija više od jednog senzora kako bi se staklena površina zaštitila (prozor).

 

Napredne opcije kvalitetnih senzora pucanja stakla

Odabir najeftinije opcije nije pametan izbor, jer ne predstavlja dobro rešenje za zaštitu vašeg prostora. Treba se uveriti da uređaj koji ugrađujete ima što bolje osobine. Neke osobine koje čine ovu vrstu senzora su:

Uskopojasni mikrofoni su podložni lažnom alarmu i jeftinija su opcija.

Širokopojasni mikrofoni koji analiziraju zvuk na više od jednog nivoa, što doprinosi većoj tačnosti.

Mikrofon plus mikroprocesor analiziraju frekvenciju, intezitet i vreme kada je došlo do zvuka koji je načinio uljez i detektuje čak „mekane udarce“ koji bi možda u drugom slučaju prošli nezapaženo. Ovakva dualna tehnologija proizvodi minimalni lažni alarm i mnogo je sigurnija.

 

Zašto instalirati senzor pucanja stakla?

Elektronska sigurnosna asocijacija (ESA) je sumirala zaštitne mere koje pružaju kućni i poslovni alarmni sistemi na sledeći način. Šok senzori su sposobni da detektuju uljeza koji pokušava da upadne kroz zid, krov, prozor ili drugi deo prostora. Senzori pokreta detektuju pokrete u blizini i unutar objekta, dok senzori lomljenja stakla osluškuju na zvuk lomljenja stakla ili šok talase generisane pucanjem stakla (prozora).

Preporuka

Senzor loma stakla se ugrađuje uvek kao prateći element senzora pokreta. U ovoj postavci znatno povećava sigurnost štićenog prostora.

 

Slobodno nas kontaktirajte za sva pitanja.


NAJČITANIJE

21.02.2020

IP kamere

TAGOVI

Sigurnost vaše porodice nema cenu!

Sigurnosni sistemi za Vaš dom i poslovni prostor

Sigurnosni sistemi

10 godina sa Vama!