Bulevar Arsenija Čarnojevića 166,
Novi Beograd

Pozovite nas za konsultacije
011 40 64 100
061 66 31 555

BLOG

Detektor - senzor vode

BLOG

26.09.2020

Detektor - senzor vode

Šta je alarm za vodu?

Detektor vode je specijalni detektor koji služi za detekciju vode u štićenom prostoru. Pored standardne primene, ovaj senzor ima i široku primenu u industriji.

Zašto je važno posedovati detektor poplave 

Detektor za vodu može sprečiti veću štetu koja se može desiti u kući kao rezultat poplave. Kada se pomisli na posledice poplave, prva stvar koja padne na pamet je imovinska šteta. Fizička šteta koja je nastala od vode smanjuje vrednost imovini.

Kako funkcioniše alarmni sistem za vodu?

Postoje dva tipa protivpoplavnog alarma - aktivni i pasivni.

Pasivni alarmi se obično postavljaju na podu blizu aparata. Imaju senzore poplave koji su osetljivi na vodu. Kada postanu vlažni, sam senzor se oglašava putem ugrađenog zvučnika u sam poplavni senzor. 

Aktivni senzori rade u sprezi sa alarmnom centralom koja radi monitoring i obaveštavanje o promeni stanja (izlivanju vode). Ovakvi sistemi su dosta napredniji i sigurniji za upotrebu od pasivnih senzora, koji su samostalni uređaji. Nakon detekcije vode aktivni senzor javlja alarmnoj centrali koja dalje izveštava korisnika ili admnistratora sistema.

 

Zaključak

Senzor poplave povezan na alarmni sistem može da Vam znatno uštedi i predupredi troškove izlivanja vode u životni ili poslovni prostor.

 

Slobodno nas kontaktirajte za sva pitanja.


NAJČITANIJE

21.02.2020

IP kamere

TAGOVI

Sigurnost vaše porodice nema cenu!

Sigurnosni sistemi za Vaš dom i poslovni prostor

Sigurnosni sistemi

10 godina sa Vama!