Bulevar Arsenija Čarnojevića 166,
Novi Beograd

Pozovite nas za konsultacije
011 40 64 100
061 66 31 555

BLOG

Obezbeđenje vikendice alarmnim sistemom

BLOG

01.05.2019

Obezbeđenje vikendice alarmnim sistemom

Dobar deo poziva koje dobijemo odnose se na obezbeđenje vikendica. Vikendice su često interesantne sitnim lopovima, koji na ovaj način pokušavaju da se okoriste tuđom imovinom. Pored ukradene opreme postoji i nesigurnost pri samoj pomisli da Vam je neko bio u kući. Najbolji način da obezbedite svoju vikendicu je ugradnja alarmnog sistema . 

 

Prednosti alarmnog sistema 

Alarmni sistem čuva štićeni prostor i obaveštava vlasnika o eventualnim povredama štićenih zona (prostorija) nakon 15 sekundi. Pored obaveštenja vlasnika o upadu u prostor, obaveštava i ljude u blizini zvučnom i svetlosnom signalizacijiom. 

 

Načini obezbeđenja alarmnim sistemima

  • Obezbeđenje spoljašnosti štićenog objekta
  • Obezbeđenje unutrašnjosti štićenog objekta
  • Kombinacija obezbeđenjem unutrašnjosti i spoljašnjosti

 

Obezbeđenje spoljašnosti štićenog objekta 

Obezbeđenjem spoljašnjosti sprečavamo ili odlažemo ulazak lopova u štićeni prostor. Štićeni prostor se obezbeđuje senzorima pokreta koji su predviđeni za spoljnu instalaciju. U zavisnosti od vrste senzora, mogu se montirati:

  • U okno prozora ili vrata i na ovaj načun štite samo otvor u koji su ugrađeni 
  • Na zid tako da štite veću površinu (dvorište, terasu ili trem)

Glavna prednost ovakvog sistema je povećan stepen sigurnosti i sprečavanje provalnika da uđe u prostor. Mana obezbeđenja spoljnim senzora su lažni alarmi koji se povremeno dešavaju i cena opreme. Ovom vidu obezbeđenja treba pristupiti racionalno, tako što će se u obzir uzeti svi parametri dobijeni od strane klijenta.

 

Obezbeđenje unutrašnjosti štićenog objekta 

U praksi se alarmnim sistemima uglavnom obezbeđuje unutrašnjost štićenog objekta. Na ovaj način postiže se optimalan odnos cene, pouzdanosti i stepena obezbeđenja. U ovom slučaju alarmni sistem reaguje tek nakon ulaska provalnika u štićeni prostor. Nakon ulaska provalnika vlasnik dobija informaciju o povredi štićenog prostora. Pored informacije vlasniku o provali, alarm se oglašava svetlosnom i zvučnom signalizacijom i na taj način stavlja do znanja ljudima u okolini da se nešto dešava i provalniku da napusti prostor.

Isplativost alarmnog sistema 

Alarmni sistemi su dugoročno ulaganje u bezbednost nepokretne imovine. Osnovni alarmni ne prelaze pojedinačnu cenu električne kosilice, motorne testere ili televizora. Radni vek alarmnog sistema je preko 10 godina i uz minimalno servisiranje (zamena baterija).

Iskustva nakon ugradnje alarmog sistema 

Sama informacija provalniku da je vikendica zaštićena alarmnim sistemom je u većini slučajeva dovoljna da provalnik odustane od svoje namere. Do sada smo imali samo par slučajeva da neko nakon vidnog obaveštenja o ugrađenom alarmom sistemu pokuša provalu. Uglavnom se radi o neobaveštenim lopovima koji nakon aktivacije zvučne sirene pobegnu.

 

Naša topla preporuka je ugradnja profesionalnog alarmnog sistema. Za pitanja i savete slobodno nas kontaktirajte.


NAJČITANIJE

21.02.2020

IP kamere

TAGOVI

Sigurnost vaše porodice nema cenu!

Sigurnosni sistemi za Vaš dom i poslovni prostor

Sigurnosni sistemi

10 godina sa Vama!